marți, 27 noiembrie 2012

Dieta cu Supa de varza


Reteta Supa de varza:

- 6 cepe mari; 

- 2 ardei verzi; 

- 1-2 cutii de tomate (cuburi sau intregi); 

- 3 morcovi

- 150 g ciuperci

- 1 buchet de telina (frunze); 

- 1/2 varza

- 1 pliculet supa instant de legume; 

- Dupa gust adaugati: sare, piper, patrunjel, curry (amestec de condimente format din: ghimbir, usturoi, ceapa, coriandru, cardamom, chimen, scortisoara, curcuma, ardei iute, fenicul, cuisoare, sare, seminte de mustar etc.) 




Mod de preparare supa de varza

 Se taie ceapa si se pune la fiert, impreuna cu pliculetul de supa instant;
- Ardeiul se curata de seminte, se taie cubulete si se adauga la fiert;
- Se curata varza, se taie fidea si se pune la fiert impreuna cu ceapa si ardeii;
- Asemenea cu morcovii;
- Asemenea cu ciupercile;
- Daca doriti ca supa Dvs. sa fie mai picanta puteti adauga mai mult piper si/sau curry;
- Acoperiti legumele cu apa; se folosesc aproximativ 10 cani de apa;
- Acoperiti oala si lasati sa fiarba la foc mic timp de 20-30 minute; 
- Frunzele de telina sunt tocate marunt si adaugate in supa, dupa care se mai lasa la fiert 5 minute;
- La final, dupa gust, se adaugat sare, piper si patrunjel.


Dieta cu supa de varza se recomanda sa fie urmata numai 7 zile, dupa care se face o pauza de cel putin 2 saptamani. 

Ziua 1
Fructe - puteti consuma toate fructele dorite, cu exceptia bananelor!  Deci, in prima zi de dieta este indicat consumul exclusiv de fructe si supa de varza. Ca si bauturi se recomanda: ceaiul neindulcit, sucul de afina si apa

Ziua 2
Legume - puteti consuma orice sortiment de legume doriti, cu conditita ca acestea sa fie proaspete si preparare prin fierbere sau la gratar. Totusi, specialistii nutritionisti recomanda consumarea cu preponderenta a legumelor cu frunze verzi, in defavoarea fasolei uscate, mazarei sau porumbului. 
Atentie: astazi nu trebuie sa consumati fructe! 

Ziua 3
Legume + fructe - in cea de-a treia zi de dieta regimul alimentar constituie o combinatie intre primele doua zile. Astfel, puteti consuma fructe, legume si, bineinteles, supa de varza! Sfatul nutritionistilor este sa nu consumati cartofi copti. 

Ziua 4
Banane + lapte degresat - in aceasta zi consumati oricate banane doriti, chiar si opt daca puteti. De asemenea, consumati lapte degresat cat doriti. Sa nu uitati si de supa de varza! Planul alimentar din aceasta zi a fost astfel conceput incat sa diminueze dorinta de a consuma dulciuri. 

Ziua 5
Carne de vita + rosii - in cea de-a cincea zi de dieta puteti consuma pana la 600 g de carne de vita si pana la 6 rosii proaspete. De asemenea, se recomanda consumul a 8 pahare cu apa pentru a ajuta la eliminarea acidului uric din organism. 
Atentie! Carnea de vita poate fi inlocuita cu cea de pui (fara piele) preparata prin fierbere sau la gratar. Nu uitati de supa de varza! 

Ziua 6
Carne de vita + legume - si in aceasta zi puteti consuma pana la 600g de carne de vita, dar bine asezonata cu legume verzi si proaspete. Carnea de vita poate fi inlocuita si cu peste. Nu uitati de consumul supei de varza! 

Atentie!
Planul alimentar din Ziua 5 si Ziua 6 presupune consumul carnii de vita. Carnea de vita poate fi inlocuita cu carne de pui sau peste, insa, aceasta substituire NU trebuie realizata in ambele zile. 

Ziua 7
Orez brun + sucuri neindulcite de fructe si legume - pe langa supa de varza in ultima zi a dietei puteti consuma orez brun fiert si sucuri proaspete de fructe si legume.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu